Platser
Alarodias

Typ av samhälle: Köping

Namn på orten: Alarodias

Vart: Faliöarna, Ön Falis västra del, V5,4N4,6

Platser: Alarodias är känt för två saker sitt centrala torg ”Roggsintorget” där slavhandel bedrivs samt sina amfiteater där blodiga spel hålls med jämna mellanrum.

Kulturell: Amfiteatern ligger i köpingens västra delar och syns tydligt när man seglar in i viken som Alarodias har växt upp i. Här anordnas med jämna mellanrum blodiga spel varav den största är Fjärnaldaspelen som hålls en gång om året för att blidka gudinnan Fjärnalda. Som en start på spelen börjar man med att hänga en ung flicka svartklädd flicka i det torn som står i arenans östra ände. Man anser att gudinnan är blidkad om svarta korpar är de första som festar på flickans ögon. När det veckolånga spelen fyllda med gladiatorstrider och avrättningar är avslutade så tas kroppen ner och begravs i den heliga krypta som enbart Fjärnaldas heliga kvinnor finner vägen till.

Social: Alarodias är fyllt av krogar, syltor och bordeller. Den mest kända krogen är Madam Månstråles tehus. Det är hit alla de rikaste medborgarna för sina fötter när de vill ha sig ett glas av de dyraste vinerna eller spela ett spel lögnare. Dock är enbart medlemmar välkomna och för att bli medlems krävs att två medlemmar går i god för den nya aspiranten samt en avgift om 300 mark.

Handelsmässig: Roggsintorget är den centrala punkten i köpingen. Torget har fått sitt namn från den tre meter höga statyn av Roggsin som är den mest framträdande landmärket i Alarodias. Platsen används numera enbart som en marknadsplats för slavar och mitt på torget finns en plattform i trä där auktioner av slavar sker. i västra delen av torget finns slavfållor där dagens objekt går att beskåda.

Beskrivning av orten: Vi hade seglar längst den branta kusten och där precis bakom udden låg hon. Mitt barndoms hem Alarodias denna skönhet och uttryck för människans förfall. Hennes vita putsade hus, nja vita är enbart de rikas på de gröna höjderna, närmare hamnen är de i ärlighetens namn mer gulaktiga. Men synen får mitt hjärta att slå ett extra slag. Så här på håll ligger hon där och lyser i den varma sommarsolen, än kan man inte känna doften från skräck och otvättade människokroppar. Men jag vet att när vi väl lägger till och rör oss hemåt mot min faders gods kommer den slå emot mig tillsammans från ljuden av slavarna som förbereds för försäljning. Jag är hemma, här finns det inget som är heligt och även en människa går att äga må vinet flöda för i natt skall jag sjunka ner i Madam Månstråles divaner och förhandla fram det bästa avtalet för min last nyfångade slavar från Hinside-Fall

© 2016 Larp Lab Imagination AB