Platser
Antisco

Typ av samhälle: Ruinerad stad/ handelsplats

Namn på orten: Antisco

Vart: Hinside-fall,Västra delen nedan Loutica, V4S4,3

Beskrivning av orten: Antisco är en mytomspunnen plats i Hinside-Fall. Beläget nedanför en av "beskyddarna", bergen som omger en passage i Loustica - "Bergen av aska". Igenom bergskedjan kan rester och bitvis fullt fungerande kvarlevor av vägar finnas, stenbelagda och slätare än någon annanstans i världen. Alla dessa verkar härstamma från den fallna staden nedan passet.

Ruinerna är uppbyggda på plattor som står ut från sluttningen, med murade kanter och uppfyllda av rik jord i kvadrater. Murar och hus sträcker sig ännu högt mot himmelen och mjukt gräs täcker marken på de olika nivårena. Staden byggdes för mycket länge sedan och vad som beföll folket som bodde där finns det inga almänt kända noteringar av. Folket som bor över Hindide-Fall har dock tagit att använda plattorna till att idga handel mellan varandra och även om det inte längre är en stad finns det alltid gott om köpmän där från de olika stammarna som säljer mängder med märkliga föremål och växtligheter.

Loustica bergen är belägna nära det ingenmansland som sägs skilja den levande världen från Brémhall, och området i bergen är allt annat än säkert. Märkliga saker har siktats och många, speciellt utbölingar, har försvunnit på sin resa genom bergen. Befolkningen hävdar dock att Antiscos murar på något vis håller den ondska som dväljes i närområdet hän vilket är anledningen till att man använder det som mötesplats. Det är hurusom svårt att ta sig dit om man inte har en guide som känner landet men för de som lyckas väntar belöningar i örter och mediciner som inte kan finnas någon annanstans i världen, till billiga priser så som järnföremål och koppar. Ett fattigt byte kan således lätt bli rikt om man vågar sig på att färdas så nära Brémhall.

© 2016 Larp Lab Imagination AB