Platser
Leans

Typ av samhälle: By

Namn på orten: Leans

Vart: Västra Hinside-Fall, S5,3-V3,7

Platser:

Kulturell: Den centrala och viktigaste platsen i staden är ”La Maison de Zombi”. Ett stort hus som inte nämnvärt skiljer sig från något av de andra husen i byn, mer än att det är större än alla andra och att det är här som byns styrande råd av voodoopräster fattar sina beslut. Det är bakom dessa stängda dörrar som det sker det som sätter Leans på kartan. Här verkar Zombiemästarna som genom sina dekokter gjorda av blåsfiskar och växter samlade i träsket under månlösa nätter förvandlar normalt tänkande människor till Zombies (inte levande döda, utan människor som är helt utan vilja eller minnen från att de tar dekokten tills den verkat ut).

Leans har gjort sig kända för att bestraffa sina brottslingar eller skuldsatta personer utan möjlighet att betala av sina skulder till viljelösa slavar som arbetar av sitt straff genom straffarbete. Det sker även att fria medborgare väljer att ta drogen och under ett år leva som en Zombie för att sedan få sin lön utan att minnas vad de gjort för att tjäna dessa pengar.

Social: En bit från den hektiska handelsplatsen ligger ”Madam Jagneaux vägen till drömmarnas rike och bortom” En opiumhåla som sägs ha världens bästa opium som enligt namnet för dig bortom drömmarna. Här kan den trötta sjömannen eller handelsfararen sjunka ner med en pipa och lämna alla världens bekymmer i ett moln av rök.

Handelsmässig: Den viktigaste handelsplatsen i Leans är de bryggor som går ut i deltat där små stånd säljer allt från fisk och krokodilskinn till gifter och dekokter. Letar du efter en kärleksdryck, ett gift att ta din värsta fiende av daga eller bara något smärtstillande så är det till Leans du ska söka dig. Den mest eftertraktade varan är Zombie dekokten som dock inte ens i Leans säljs lagligt utan är reserverad för stadens styrande råd.

Beskrivning av orten: Deltan öppnar upp sig och mitt i träskets djungel ligger en ansenlig by. Byn består av hus gjorda av bambu där några är byggda på pålar i vattnet med bryggor och vindbryggor mellan. Nere vid bryggorna sker en vild handel av exotiska varor så som skin från träskmarkens varelser och örter och dekokter. Här och där ser man Leans Zombies, straffångar vars hjärnor stängts av med hjälp av dekokter utföra sina uppgifter. Byn är varm och fuktig och solen stekande het, stanken från träsket ligger tungt. I gränderna rör sig voodooprästerna stadens mest aktade medborgare tillsammans med råskinn och rika handelsmän. Leans är en plats där ljusskygga individer kan köpa och sälja det mesta i form av droger och gifter bara man vet vad man ska fråga efter.

© 2016 Larp Lab Imagination AB