Platser
Mors insula ululatus

Typ av samhälle: Isolerad ö.

Namn på orten: Mors insula ululatus, "Ylande dödens ö"

Vart: Norra Hinside-Lôr, N1,3 V9,8

Det talas runt om Tundlaheim om en ö där det sägs finnas något riktigt värdefullt. Men hur värdefullt och vad det är verkar ändras från mun till mun. Några har försökt att speja runt om denna udda ö och påstått att de under vargtimmarna har hört ett ylande och straxt där efter sett något gastligt röra sig runt om i vegetationen. Detta rykte får många pirater att rygga tillbaka och fundera om det kan stämma. Enligt andras rykten så ska två stycken ifrån en grupp pirater ha tagit mod till sig och klivit iland för att sen inse att de vandrat in i en labyrint som verkat vilseleda dem. Det här ryktet får dock många att flina för att sedan ifrågasätta vem som kunnat berätta detta om de både försvann inom labyrinten.

De som spejat runt om ön för att försöka kartlägga den har beskrivit ön som vildvuxen och klippig med formen av en måne. De ljusa timarna ska vara kortare då vegetationen är så tät att ljuset ifrån solen ej tränger igenom. Fuktigheten ska vara hög och gör att dimman lägger sig tät. En av spejarna beskriver ön som en otrolig utmaning.

'' Jag har bevakat ön i 5 solnedgångar och nu när jag ser ut över den så känns det som att den talar till mig, jag har ej haft modet att bestiga den ännu men jag inser att det skulle bli en otrolig utmaning och jag kan ärligt säga att denna plats skrämmer mig. Vissa nätter tror jag att jag kan ha hamnat i en dvala mellan att vara vaken och att sova då jag har sett något ljust sken vandra genom djungeln på ön. Straxt efter har jag vaknat till av ett gastligt yl. Jag har valt att döpa ön till Mors insula ululatus ( Ylande dödens ö ) då jag innerligt tror att den man eller kvinna som vågar beträda ön redan är borta efter första klivet. ''

Folk ifrågasätter informationen om skenet och tror att det kan vara djur iklädda diamanthalsband eller några boende på ön som bär värdefulla ting som skiner i månljuset. Att det skulle vara en gast eller en odöd avfärdar många som ett knep för att hålla pirater och andra som är intresserade utav dess byte borta. Hur vida detta är sant får den som vågar sig till ön veta.

© 2016 Larp Lab Imagination AB