Platser
Tronskillde

Typ av samhälle: Frihamn

Namn på orten: Tronskilde

Vart: Ön Kovbard, någonstans i Ödesvatnir

Platser:

Kulturell: Throllgards Altarsten. I öns mitt ligger en krater med en cirkel av stenblock staplade i en märklig konstellation. I mitten av den här cirkeln står en gammal runsten som berättar om hur Throllgard, de enögda jättarnas konung, rest skärvorna av stenen som kom från himmelen som en helgedom till livsbejakande Rams ära.

Social: Jättens skalle. Precis vid stranden ligger ett gammalt värdshus av kolossal proportion. Enligt invånarna sägs det vara en kvarvara av en av jättarnas byggnader och skylten som hänger utanför lär förr inte bara burit avbilden av ett abnormalt stort, missformat kranium utan faktiskt toppats av kraniumet självt. Detta lär dock ha vittrat bort för flera generationer sedan. Nu mer besöker pirater som ligger till i hamnen främst upp värdshuset för god festlighet och en smak av den välkända sprit som kallas "Tundlablod".

Handelsmässig: Kapteners hall. Även om mången affär görs upp bland hyddorna på strandlägret så är det i den längsta och mest utsmyckade av de långhus som utgör den fast bebyggda delen av frihamnen som storslagna avtal gjorts. I hallen är man enbart välkommen som kapten av Tundlaheims döttrar och söner eller som friankare om tre tundlakaptener går i god för en.

Beskrivning av orten: När man ser till arkitekturen så ser frihamnen ut att vara ett hopplock. dels uppgörs den nedre delen som väter mot stranden av palmbladshyddor, uppspända tygstycken och drivveds eldar. Dels tornar Jättens skalle upp sig och liksom lomar över strandkvarteret med sina snedvridna och över proportionerade former. Bakom ligger långhus med palmbladstak och väggar med karvade utsmyckningar och ringlande mönster.

© 2016 Larp Lab Imagination AB